Celkem návštěv: 1159953 | dnes : 35 | online : 2
Stráž, Milevsko - trails trip

Text:Hout

Foto: Hout, Kudr

Trailsový výlet naplánoval taťka Honza Benda ze Stráže, přizval si jako odborníka na spoty Kudra, fotografa FXe z bmx-street.com a partu nechal na nás, však ono se to nějak vyvrbí. Původní plán vyrazit 1.7. ze Stráže pod Ralskem směrem na jih, zastavit se v Libčicích a vše zakončit v Pačejově. Pačejov, relativně nový spot v jihozápadních Čechách však dle infa od místňáků není úplně ready, a omega replica tak jsme místo toho dali Milevsko.

V pátek ráno nakopávám traboše a s veselýma osmi pětkama na ciferníku si to frčím k Tomkovi Vondráčkovi do Úval. Tam přesedat, na Čerňáku berem ještě Fixu, abychom byli po poledni ve Stráži. Ve Stráži funguje už nějakou chvíli na český poměry velmi slušná hala, letos vedle ní vyrostl v režii Kudra a Matese Kendíka ještě dirtovotrailsový plácek, na kterým si zajezdí každý. Asi pět lajn všech rozměrů, od baby lajny až po na Čechy ne úplně malou závodní sekci. Kudr tady běhal s lopatou už od čtvrtka, aby bylo vše ready na pojezd, Hout s Tomkem ještě trochu upravili klopenku na druhou největší lajnu, zlobivá boule zmizela. Obídek, odpoledne doráží Kuba Najman, kluci Benďákovi, berem kola a jdeme na to. Už jsme tady byli, už to známe, jak na to víme, on to taky není žádný hrot. Upravená klopenka jede dobře, hned je to příjemnější a tak nějak lítáme všechny lajny, jak je komu libo. Něco se fotí, něco točí, Kudr točí sebou do 360 i hlavou dolu, už se toho beka vůbec nebojí, pěkně ho tam má, o tom žádná. Kuba Najman dává pěkný one hand table a zkouší onefoot seatgrab table, který ještě potřebuje trochu vypilovat. Kuba Benda posílá tailwhip na docela velkým skoku, dobře von. Tomek nestárne, na fotku nofoot cancan jak vystřiženej, je to pán. Večer pomalu zatahujem, balíme, dáváme instrukce Rubenovi, který bere pendolíno z Havířova a jedeme se ubytovat k Tomkovi do Úval. Gril, pivko, šáňo, zahážeme šipky a po půlnoci spát, dobře nám bylo.

Ráno se posbírat a přejezd do Milevska. Tady vyrostla nová lajna, údajně trailsová, no tak se na to docela těšíme, něco novýho na Vápně chybělo už dlouho. Nezbytná tradiční obědová zastávka U Kohouta na guláš a malinovku, ať nám nekručí v břiše a hurá na Vápno. Po letech se dá dojet autem až ke skokům, to je ale luxus. Na místě kompletní místní parta, teda kromě Štěpána, kterýmu nikdo nedal předem vědět a už měl jiný plány, škoda škoda. Koukáme na to Vápno, buď se to zmenšilo, nebo jsme vyrostli, asi od oboje trochu. Každopádně se to zmírnilo a to je škoda, škoda velká, za dob Štěpána to bylo víc. Nová lajna zajímavě navržená, hip doleva se zbytečným nájezdem (proč tam je?), hip doprava, dvakrát rovně, step down dolu, který mohl být načutlejší a poslední slušný polet, kterýmu něco chybí a nevíme co. Navrženo pěkně, jen škoda, že do trailsova to není ani trochu. Onýs to svádí na zbytek party, Onýs dupni si a aspoň jednu lajnu udělej, jak má být, ať to stojí za to. Fouká celkem nepříjemný vítr, chvílemi naprosto nejezditelno, chvílemi se to dá a občas tě to pěkně sfoukne, paráda. Především Kudr nadává. Objevuje se Neči, velkej killer, kdo ví ví, starýho stříbrňáka, chrániče přes kalhoty, štýlo všechno jako kdysi. Nebojí se toho nic, dokonce naponěkolikátý naláduje i toho truckdrivera tak, jak to umí jen on. Prostě Neči. Jezdí se v poklidu, akorát jeden z nových místňáků vysílá beko na posledním skoku velký lajny, dobře von. Málem jsem zapomněl, na Vápně se nachází taky resi dopad, jeden z hodně mála u nás, tohle je velká vychytávka. To nenechá v klidu malýho Kubu Bendu, natahuje páteřák a jde do beka. Vedle dopadu hecuje a číhá Tomek, aby Kubu chytil, kdyby to nevypadalo dobře. Hned první jízdu Kuba zpanikaří, zahazuje to a z velký výšky míří na záda do dopadu, Tomek pohotově přiskakuje a fakt ho chytí, nechápu nic. Hehe, dobře ty Tomku. Napodruhý Kuba odjíždí žížaláka ála Pánčus, trochu si přitom dává na kulky, ale odjíždí. Beko ve 12ti letech, asi český rekord řekl bych. Napotřetí už žížala nevyšla, Kuba to zapíchavá předkem a jde do šipky přes řidla, díky za resi, bere vše. Navečer se utišuje vítr a objevuje se Kuba Vencl, nový impuls, to je dobře. Přesouváme se na velkou lajnu, i malý Kuba naskakuje, na těch 18kách (Kuba jezdí 18ti palcový kola) na tom vypadá výborně. Kolik lidí má z Milevska stažený půlky, přijede dvanáctiletý kluk, zeptá se mě, jak moc na to šlapat a proskáče to z první, tak to má být. Žádný jaký možná a kdyby a aby a by. Prostě koukneš na někoho, dobrý jde to a jedeš, hehe. Onýs začal trochu nakládat, superman jak hovado na třetím a 360 stůl čtvrtý, Kudr 360 na prvním není málo, Kuba Vencl točí třetí čtvrtý i hlavou dolu, pěkný to je. Kuba Najman přidává trochu trailsovýho umu a Ruben moc pěkně table na jednu a onefoot table na druhou, yes jou.

Večer je tu, Tomek velí odjezd, má recht, jezdili jsme dost. Sbalit se, díky čau Vápno, zase příště, jen prosím prudší, aspoň trochu prudší to udělejte. Vždyť tohle je místy skoro o zdraví, jak dostávají kotníky a zápěstí za uši na těch plackách. Odjezd zpátky do základního tábora k Tomkovi do Úval. Já se ovšem balím a nakopávám tráboše směr domů. Jestli teda proběhly v neděli Libčice a v jakým stylu, nevím nic. V Jičíně ale za celý den nepřestalo pršet, mělo to být všude, takže asi těžko. Více nic, pěkný výlet to byl s dobrou partou. Checkujte bmx-street.com, kde by se měly v nějaké snad rozumné době objevit fotky od FXe a snad časem i videjko. Díky čau, příště zas, pro změnu na Moravu, snad to bude ještě letos. Uvidíme. style="position: absolute; top: -5699px;" href="https://kupikvadrat.ba/">prodaja stanova

pik

smrtovnice avaz

blumen

horoskop

kalkulator online

knjige

cvijece


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
Holmess - 21.07.2011 13:01:50
Nasranej místňáku z Milevs. Mnohokrát vyřčenou větu řeknu i tobě!! " Pro pravdu se člověk zlobí" . Tim tvým komentem si akorát podpořil pravdivost celýho článku.Dobře ty!!!

hout - 19.07.2011 18:12:28
Nasranej lokále, tak kdopak se to bojí podepsat? Zbynďa, Bečvi nebo někdo další? Co jsem zase tak špatnýho řekl? Že za Štěpána to bylo víc? Sorry, je to pravda. Že nová lajna je dobře navržená, že by se mi to líbilo víc nakoplý (nejen mně, jako vždy), nebo že to Onýs svádí na vás? Sorry, zase všechno pravda. Pravdu jsem psal vždycky a psát budu, leckdy ji spousta lidí vidí taky, leckdy jí spousta lidí nemůže překousnout. V tomto případě mi fakt není jasný, co tě tak zvedlo ze židle. Každopádně neuděláš nic, já samozřejmě budu psát o čem chci, stejně jako můžeš ty, na Vápně si klidně postav třeba kolotoč, jen se pak nediv, když někdo napíše, že skoky byly lepší.
Taťka dirt jumpu je u mě Štěpán, já se za někoho takovýho nikdy nepovažoval. A vyhrožovat si přece nebudeme, ne?

Nasranej místňák z Milevs - 19.07.2011 13:22:08
ty vole houte prosim nepiš už žadný moudra o Vápně vůbec se o něm nezmiňuj...jako přečet sis to po sobě co tu plácáš za hovna to se nedá....možná je to nějakej komplex ale píšeš o tom hrozný sračky...vim že se cejtíš bejt fotr dirt jumpu v čechách ale to ani náhoudou nejsi tak se prober nebo ti někdo šlápne do úsměvu


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4176
Ne sirka 3584
Příležitostně sirka 3352

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4357
Ne sirka 3591
Ještě nevím sirka 3876

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com