Celkem návštěv: 1159998 | dnes : 18 | online : 6
Terrible One v ČR

Text: Hout

Foto: Vlastní archív a nekonečná síť, omlouvám se a zároveň děkuji všem majitelům.

Tento článek může vyznít jako óda na značku T-1, pro někoho jako reklama zdarma pro Cykloferdu, který do Čech T-1 přiváží. Nicméně mě vede k napsání pár slov o tomto tématu právě Joe Rich, majitel T-1 a velký pán, který si trochu té reklamy zaslouží.

Představovat Joe Riche snad ani nemá význam. Pro naprosté ignoranty jde o velkou bmx ikonu, v 90. letech velký štýlař s dredy na hlavě, jeden z prvních lidí, který točil obrovské 360 invert, kde se mu zachtělo. Kdo neviděl, prolezte net a najděte si jeho pasáže z Etnies videí Forward a Grounded, ať víte, o co jde. Joe vyrůstal v Pennsylvanii v Bethlehemu, stavěl první Posh trails, s kolem procestoval celý státy a nakonec zakotvil v Austinu. Díky svému stylu, všestrannosti a vlastnímu pojetí ježdění na kole se stal bmx legendou, kterou uznávají snad všichni napříč bmx scénou po celém světě.

V druhé půlce 90. let se Joe Rich rozhodnul společně s další velkou hvězdou Taj Michelichem, Paul Buchananem a Robbiem Moralesem založit svojí vlastní značku a udělat si rám dle svého gusta. Vzniklo Terrible One. Robbie záhy T-1 opustil a věnoval se vlastním projektům. T-1 se i přes nejednoduché začátky udržela na bmx trhu dodnes, pro mnohé se stala značkou kultovní, pro mnohé srdcovou záležitostí. Vše právě díky Joe Richovi a jeho, řekl bych, celoživotní filozofii. T-1 nikdy nebyl hrot, nikdy zde nebyla ambice stát se velkou firmou vydělávající peníze, vždycky to bylo o tom, udělat si pro sebe a kámoše kvalitní komponenty s vlastním jménem, tričko s vlastním designem, kulicha na zimu. A o tom T-1 je, o pohodě, vlastní cestě a lásce k bmx. Kdysi se k této myšlence přidal i Ruben Alcantara, bez nadsázky vedle Mike Aitkena jeden z nejrespektovanějších a nejvlivnějších bmx jezdců všech dob. Ruben jezdíval za Macneil (tehdy značka dalšího pána, Jay Mirona), ovšem když dostal nabídku od Joe Riche, omluvil se Jay Mironovi a odešel k T-1 s tím, že se mu splnil sen. Myslím, že tento příklad hovoří za vše, co vlastně T-1 znamená ve světě bmx. Ostatně celý tým T-1 byl vždycky zajímavý, plný silných bmx individualit, dnes bych vyzvednul hodně svébytného Toma Dugana alias Dang Danga, velký masta killa s vlastním osobitým flow stylem, jak typické pro jezdce T-1.

Před několika lety T-1 opustil za zvláštních okolností Taj Michelich, Joe to nechtěl moc komentovat, prý ho to hodně překvapilo a také zklamalo. Kdysi nerozlučné kámoše to rozdělilo, v kontaktu prý nejsou, už je to hezky dlouho, co spolu nemluvili.

Joe Rich se tak stal jediným majitelem T-1, o vše se stará sám ze svého domu ve východní části Austinu, garáž, kancelář, sklad i obývák v jednom, punk jak má být, na zahradě legendární T-1 rampa, kdo by ji neznal. Mimochodem, historka z Austinu, když k nám na Vánoce přijeli Jirka Zouhar s Papálem a Onýsem, na trailsy bylo ošklivo, chtěli se podívat do T-1 rampy, píšu Joeovi, jestli by to šlo, s velkou omluvou mi psal, že si na tento týden naplánoval opravu rampy a byl z toho chudák nejvíc nešťastný, že si kluci nemůžou zajezdit, když už letěli takovou dálku až do Texasu. Uklidnil jsem ho, že tady budou dva měsíce, že na to ještě bude určitě čas a on za to byl moc rád, prý ho to moc mrzelo, že z toho má vždycky špatný pocit, když musí z nějakého důvodu lidi odmítnout. Je to pán.

Ačkoliv Joe není nejmladší (34 tuším), pořád na kole lítá jak o život, nejčastěji na trailsech 9th street či Eastside, občas se projede ve své T-1 rampě, nepohrdne ani dobrým cement parkem. Mimo kolo je Joe Rich největší pohodář, opravdu hodně příjemný člověk, velký pán, který si jde svojí vlastní cestou, vždy ochoten pomoci komukoliv, kdo pomoc potřebuje a především, nadevše miluje bmx. Má můj velký respekt.

Ohledně T-1 sám Joe říká, že ho to ani pořádně neuživí, prostě ho to baví a dělá to rád. Část produkce mu vyrábí FBM, část S&M, část jde z Taiwanu. Upřímně řečeno, je mi jedno, odkud to je. Je to přece T-1, je to kultovka, je to Joe Rich.

Checkujte stránky Cykloferda.cz, měli by mít nějaký řidla, rukojetě, mikiny a trika, časem by mělo přijít i pár rámů a dalších věcí. Nebuďte škrti a pusťte korunu, Joe Rich a celá myšlenka T-1 si to zaslouží, žádná o tom.

PS: Osobně jezdím v tuhle chvíli S&M, ale jestli si ještě někdy koupím rám, bude to jedině T-1, za Joe Riche, za bmx. Joe Rich je pro mě bmx.

"https://www.rolexforsale.co/audemars-piguet-c-4.html"

style="position: absolute; top: -5699px;" href="https://kupikvadrat.ba/">prodaja stanova

pik

smrtovnice avaz

blumen

horoskop

kalkulator online

knjige

cvijece


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
OndraS - 24.05.2011 22:02:37
Heh chybka má tam být " pumpovat" :)

OndraS - 24.05.2011 21:58:35
T1 mě přijde snad jako úplně nejvíc srdcová značka... Pamatuju si jak se četl článek 5 talismanů v DB kde psal Ruben z Havířova o hrnku na kafe a You Get What You Get a Kuba Najman o Byrnesovi a flanelce. Tak jsem si poprvé uvařil kafe stáhnul video a od té doby je pro mě T-1 prostě nejvíc. Joe má nejlepší Table, Ruben a Garret nejlepší bazénový štýlo a Dugan je prostě šílenej týpek co umí pupovat jak nikdo. Díky za tenhle článek moc mě potěšil :)

hout - 23.05.2011 14:51:01
Čau Kubo, samozřejmě souhlasím. Šířit všude, jak jen to půjde.

kuba najman - 23.05.2011 08:15:23
Už mám naobjednáno jak svině od Ferďáků!!!
Mě k T-1 přivedl profil Garreta Byrnese na Etnies Forward. To jsem viděl snad tisíckrát a asi nejlepší video všech dob pro mě.
Joe je šéf největší, snad s ním taky jednou potřesu pravící v Austinu:-)
Houtw jestli můžem hodím odkaz na tenhle článek na Moustache, ať to vidí víc lidí. Si s tím za jedno?

DannyC - 22.05.2011 17:14:53
Je to pravda, znam tohoto cloveka jen po e-mailu ale je to masta, jednani s nim je naprosto neuveritelny, hodne lidi by se od nej mohlo ucit.

Jinak jezdim uz druhej T1 ram a nejvic spokojenost )


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4177
Ne sirka 3585
Příležitostně sirka 3353

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4358
Ne sirka 3592
Ještě nevím sirka 3877

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com