Celkem návštěv: 1160507 | dnes : 12 | online : 1
Report - Bikehall contest 2009

Written by: Hout

Bikehall contest 2009 je za námi. Letos vyšperkován o dirt a venkovní koncerty, který společně rozhodně přispěly na atraktivitě celý akce a posunuly Bikehall zase o něco dále.

K samotnému dirtu. Stavbu skoků dostal na starosti Hout společně s Kudrem a Tomášem Vondráčkem. Bohužel nás trochu zklamala hlína, výborná červenice stačila na drop a nájezdy, dopady byly z černý sypký děvky plný drnů, která by neztvrdla snad ani za rok. Zkrátka byl to boj. A boj to byl i v samotným dirtovým jamu, který se ve čtvrtek navečer rozjel. Leckomu se nedařilo trefit drop a nabrat dostatečnou rychlost na první skok, což znamenalo stopku. Na druhou stranu se ukázalo, kdo umí a kdo umí méně. Aktraktivitě dirtu nepřidala ani slabší účast, z 25 pozvaných top riderů nastoupila sotva polovina, ačkoliv většina z nich potvrdila účast předem. Škoda veliká. Přesto však bylo na co koukat. Dudův onehand table a spousta dalších věcí, Kudrův transfer turndown a alleyoopová 360 do transferu a Onýsův styl a triky nenechávaly přihlížející diváky v klidu. Této trojici ještě zdatně sekundovali nehvizdský satan Petr Mihalik, na horským Ládík Klauzů a v neposlední řadě Tomáš Vondráček, který (narozdíl od spousty dalších) ve svým old school štýlu bez problémů proskákával celý spot a bavil všechny okolo originálními kousky. Dobře ty Tomku. Porota nakonec rozhodla pro Duda a Kudra s Onýse na 2-3 místě, zasloužený result. Večer se rozjel mejdan s pogem v rytmu Status Praesents a menším konfliktem s místními domorodci a ochránci zákona. Klasika.

Pátek trénink a kvalda bmx hobby a mtb, nuda v Brně jako svině, takže nakládáme do aut kompletní anglickou flotilu a hurá do lesa. V lese lehká zevlovačka, rozkoukávačka, nechápou z punkový konstrukce a dropu, tohle je moc. Kudr rozjíždí lajny, ostatní check this, nice, kola ven, Leo a Lima dávaj vlak, všechno nalítávaj na jedna, Kye a Toby je napodobujou záhy. Přidává se Dudo, Kainy staví blesky, krátký deštík nikoho nemůže rozhodit, session začíná... a jaká session. Anglická trailsová škola = style for mile, jak jinak. Leo ve stylu sobě vlastním, o metr výš než ostatní, motokros šály nehorázný, nacnac je v kurzu, nádhera. Kye s Limou se zasekávají na backspace, čtvrtý skok se jim líbí moc, padají supermany, cancany, nothingy, Lima suicide (!), barspin to turndown, barspin to table... Dudo tabluje s rukou na prvním velkým, Amerika kamaráde, Amerika veliká. K tomu nějaký točky, pouštěčky, condor to turndown, cancan to turndown, pěkné pěkné. Kudr se taky nefláká, tably na obě, cancany, condory, onefoot nohand... Přesun na velkou lajnu, klukům se to líbí, vlaky vlaky vlaky, Leonek vede, za ním Liamek, Toby, Kye, Martin Tambling, štýlo, vejšky, trailsový triky, nestíháme nechápeme. You guys rule. Jezdí se snad dvě hodiny v kuse až do večera, kdy toho mají všichni dost. Ještě chvíle příjemnýho zevlinku v lese po dobrým ježdění, pokec, pohoda, kdo nezažil, neví.

Pátek byl lesní svátek, za který nám nadšená anglická flotila hodně děkovala a my děkujeme anglický flotile. Zážitek veliký. Jak už jsem zmínil, na místě byl Kainy, čekejte nějaké fotky na freeride.cz, a také nějaká ta kamera po lese pobíhala, Dwayne Dibley si s tím jistě poradí, stay tuned.

V pátek večer opět mejdan, Hazydecay velký čerti, uvnitř to ale není úplně ono. Sobota Bikehallový den D, kvalda bmx Elite (heh, prapodivný název), berem super fleky na tribuně a koukáme. Poslední jízda tréninku, padá Leonek, bolí noha, scratch. Začátek konce, bez Leonka jsem zklamán. V kvaldě pokračuje den blbec, kazí to skoro všichni. Výjimkou je Sergej Geier, 360 bič přes velblouda a canonball na funboxu, dobře von. A potom, potom už jen Ondra Šléz. Jak se tenhle kluk vyjezdil, nechápu nic. Za rok bude na Dew Tour, silnýho sponzora a věřím tomu. Naprosto bezkonkurenční obrovská 360 condor přes velkou spinu, barspin to condor na funboxu, vysoký polety, celý park a nakonec truckdriver přes velblouda do flair whipu.. Bohužel do crashe, nešťastnýho crashe, natržená slezina a finito. Onda Šléz byl v Trutnově naprosto bezkonkurenční, úplně jinde než ostatní, konečně se definitivně vymanil ze stínu Michala Berana a předvádí, co jemu vlastní – nehorázný polety ve velkým stylu. Dej se do kupy kámo.

Ještě poznámka ke kvaldě, kluci někteří, vy opravdu nemáte soudnost. Co v tom parku děláte? Nejdřív je trénink a pak až ženy a šou. Přijďte za dva roky a zkuste hobby, ať divák ví, do čeho jde.

Finále podobný kvaldě, hodně lidí kazí, někdo taky ne. Zklamává mě Davídek Bendů, čekal jsem větší vejšky, větší triky, větší styl. Vše mi vynahrazuje Eduard Zunda, ten kluk by možná přeskočil dva Kudrsynky, 360 table dobrý 3 metry nad funboxem, ječíme jak na lesy, pro mě jednoznačně nejlepší trik finále. A ještě Standa Drejsl, to je taky čert, polet nahoru na rozjezd na funbox patřil k tomu nejoriginálnějšímu, co bylo k vidění. Pak už nic, všechno jsme viděli, všechno známe, Michal Beran bez nohy 360 tripletailwhip, Bommel flip doublewhip,Dudo jede pěkně, 360 turndown velbloud a 720 funbox.. Kye Forte transfer, který asi nenapadnul nikoho a díky čau. Vyhrál Michal Beran, sláva vítězům, čest poraženým.

Ještě slovo ke speakrům, Cvachi osvědčená kvalita, mám ho rád, Karlíček zástupce nekolový scény, baví mě velice: "kámo kouká ti frdel, hezký trenky, chtělo by to tanga, dostal bys víc bodů, no vážně, chtělo by to tanga kámo, že jo poroto, že by dostal víc bodů..." a porota souhlasně přikyvuje. Hehe, taky bych přidal.

Bikehall contest 2009, co více říct. Super čtvrtek, pátek v lese taky super, sobota...ale taky asi super. Příští rok znovu, zase se sejdem, bude mejdan, zase bude dobře. Jo.


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
kuba - 17.05.2009 16:41:09
peknej clanek, tesim se na fotky z lesa


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4190
Ne sirka 3594
Příležitostně sirka 3367

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4368
Ne sirka 3600
Ještě nevím sirka 3893

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com